Excursies Noord Atlantische Cruise

De volgende excursies zijn bij de Noord Atlantische cruise inbegrepen. De excursies worden begeleid door een Duitssprekende gids.

Busexcursie naar het historische plaatsje Kirkjubøur

Kirkjubøur is het historische hart van de Færøer. Dit pittoreske dorpje aan de zuidwestkust van Streymoy biedt een prachtig uitzicht op de eilanden Hestur en Koltur. In de Middeleeuwen was Kirkjubøur de bisschopszetel van de Færøer en het spirituele en culturele centrum van het land.

Tijdens deze unieke excursie rijden we door Tórshavn, dat zeker tot de kleinste hoofsteden ter wereld behoort. Vervolgens passeren we het dorp Velbastaður, dat op een berghelling ligt.

In Kirkjubøur bezoeken we de Magnuskathedraal, gebouwd rond het jaar 1300 door bisschop Erlendur. Vervolgens bezoeken we de St. Olaf’s kerk en de boerderij Kirkjubøargarður (Roykstovan). Een houten staaf huis dat dateert uit het begin van de 12e eeuw waarvan wordt gezegd ’s werelds oudste bewoonde houten huis te zijn. Als afsluiting van het bezoek biedt het lokale boerenechtpaar ons koffie en gebak aan in het sfeervolle Roykstovan.

Unieke dagtocht naar Myvatn

De weg van Seyðisfjörður naar Egilsstaðir voert over de 620 meter hoge bergpas Fjarðarheiði. Vanaf hier bereiken we het Jökuldalur dal voordat de weg door het heuvelachtige Jökuldalsheiði-heidegebied slingert en verder gaat over de vlakte van  Mývatnsöraefi.

We maken een stop bij Námaskarð om de geothermische activiteiten te bekijken. Zoals zwavelbronnen, borrelende modderpoelen en een donker maanachtig landschap. Aan de zuidelijke oever van het Myvatn-meer, in de buurt van Skútustaðir, zien we kraters gevormd door vulkaanuitbarstingen. In deze omgeving genaamd Dimmuborgir zijn indrukwekkende lavaformaties te vinden. U heeft de mogelijkheid om het fascinerende landschap te voet te verkennen.

Op de weg terug naar het schip maken we nog een stop bij de Rjúkandi-waterval.

Er is een lichte lunch in een lokaal restaurant inbegrepen.

Busexcursie naar het meer van Lögurinn

Deze excursie begint met een bezoek aan de Vök Baths, waar u de kans krijgt om te baden in één van de IJslands beroemde thermale baden.

We reizen via Egilsstaðir naar de zuidoostelijke oever van het meer Lögurinn, waarna we langs het fraaie Hallormsstaðarskógur, het grootste bosgebied op IJsland, rijden. De volgende stop is bij Skriðuklaustur, het Cultureel Centrum Oost IJsland. Interessant hier zijn de ruïnes van een eeuwenoud klooster. Daarbij een fraai landhuis, dat later werd aangepast tot  het cultureel centrum Gunnarstofnun, dat is gewijd aan Gunnar Gunnarsson, één van de bekendste auteurs van de 20ste eeuw in IJsland. In Klausturkaffi, een markant herenhuis,  wordt onze lunch geserveerd.

Vlakbij het Cultureel Centrum vinden we Snæfellsstofa, een bezoekerscentrum dat hoort bij het Vatnajökull Nationaal Park, het grootste natuurpark van Europa. Op de terugweg hebben we nog een tussenstop om een korte wandeling te maken in Egilsstaðir, voordat we weer terugrijden naar Seyðisfjörður.

 

Busexcursie naar Nes/Toftir

We rijden van Tórshavn naar het dorp Nes op het eiland Eysturoy via de nieuwe onderwatertunnel die de eilanden Streymoy en Eysturoy met elkaar verbindt. In Nes ervaart u het leven op een moderne schapenboerderij, midden tussen de kuddes op de boerderij Torkilsheyggur. Ter afsluiting van het bezoek wordt u zelfgemaakte rabarberlikeur geserveerd en proeft u de heerlijke schapenspecialiteiten skerpikjøt en ræst kjøt.

De volgende stop is bij de Navia’s flagship store.  Navia is internationaal bekend als een van de toonaangevende merken van wol- en breiproducten op de Færøer Eilanden. Het bedrijf exporteert zijn producten naar verschillende landen. Bij Navia heeft u de mogelijkheid om de wol van de Torkilsheyggur schapenboerderij te bekijken. En indien u geïnteresseerd bent deze aan te schaffen.

Via de onderwatertunnel gaan we vervolgens terug naar Tórshavn.

Uitvoering van deze Noord Atlantische Cruise en excursieprogramma zijn onder voorbehoud van wijzigingen.