OFFERTE AANVRAGEN

Een fantastische reis langs gletsjers, watervallen, vulkanen en geisers. Een reis voor ondernemende families, maar ook voor mensen die graag wat langer op één plek verblijven.

De vakantiewoningen zijn alle particulier eigendom. Bed- en badlinnen is inbegrepen, alsmede verbruik van water, gas en elektriciteit. De woningen zijn compleet uitgerust en van alle gemakken voorzien. U moet de woning zelf schoon opleveren.

Bezoek het Myvatn merengebied in het noorden van IJsland, neem een bad in de Blue Lagoon en bezoek de bekende waterval Gullfoss in het zuid-westen van IJsland. Dit zijn slechts enkele voorbeelden, er valt nog zoveel meer te ontdekken.

Tijdens de 1-weekse rondreis verblijft u 3 dagen in de omgeving van Mývatn/Akureyri en 4 dagen in de omgeving van Egilstaðir.  De 2-weekse rondreis begint met 3 nachten in het noorden en daarna reist u tegen de wijzers van de klok mee over IJsland. Afhankelijk van beschikbaarheid van vakantiewoningen kunt u ook met de wijzers mee van de klok door IJsland reizen.

Overtocht Denemarken – IJsland v.v.

4-persoonshut met eigen douche/toilet

Auto (l. max. 5.00m, h. max. 1.90m) of motor

Verblijf in vakantiehuizen in IJsland. Afhankelijk van de route, is het mogelijk dat u de laatste nacht een hotel in Egilsstadir verblijft.

Bedlinnen, handdoeken, verwarming en stroom. Eindschoonmaak is niet inbegrepen, u moet hiervoor zelf zorgen voordat u vertrekt.

Routebeschrijving rondreis op IJsland

Wegenkaart IJsland

OFFERTE AANVRAGEN

Prijsindicatie per persoon, wanneer 4 personen samen reizen:

Vertrekdatum: 30.03.2024 – 29.05.2024

Vertrek uit Denemarken op zaterdag
Vertrek uit IJsland op woensdag

8 nachten op IJsland
vanaf € 1079,00 per persoon

15 nachten op IJsland
vanaf € 1649,00 per persoon

Vertrekdatum: 04.06.2024 – 29.08.2024
Vertrek uit Denemarken op dinsdag
Vertrek uit IJsland op donderdag

7 nachten in IJsland
vanaf € 1549,00 per persoon

14 nachten op IJsland
vanaf € 2319,00 per persoon

Indien gewenst is het in deze periode mogelijk om een korte stopover op de heen- en/of terugreis in te plannen op de Færøer Eilanden. Vraag naar de mogelijkheden.

Rondreis in een vakantiewoning, 1 week

6, 7, 8 of 9 nachten afhankelijk van het seizoen

Accommodatie: Vakantiewoningen

Tijdens de 1-weekse rondreis verblijft u 3 dagen in de omgeving van Mývatn/Akureyri en 4 dagen in de omgeving van Egilstaðir.

Een fantastische reis langs gletsjers, watervallen, vulkanen en geisers. Een reis voor ondernemende families, maar ook voor mensen die graag wat langer op één plek verblijven.

De vakantiewoningen zijn alle particulier eigendom. Bed- en badlinnen is inbegrepen, alsmede verbruik van water, gas en electriciteit. De woningen zijn compleet uitgerust en van alle gemakken voorzien. U moet de woning zelf schoon opleveren.

1

Na ontscheping van MS Norröna rijdt u naar Egilsstaðir, met korte stops bij de watervallen langs de weg. Nadat u wat heeft rondgekeken in Egilsstaðir rijdt u door het langgerekte en vruchtbare Jökuldalur dal en vervolgens over de Möðrudalsheiði, een desolate  hoogvlakte. Daarvandaan gaat u westwaarts naar de regio Mývatn, waar u een flink deel van de dag kunt doorbrengen met sightseeing. Aanbevolen bezoeken: de pseudokraters van Skútustaðir, het Dimmurborgir lavalabyrint (waar de grillig gevormde lavaformaties beschutting geven aan de vegetatie), de grillig gevormde vulkaan Hverfjall (die u kunt beklimmen als u er zin in hebt), de imposante solfatara’s van Námaskarð en Leirhnjúkur (waar kokende modderpoelen en gekleurde zwavelafzettingen voor een pittoreske aanblik zorgen) en grotten met warm mineraalwater. Tenslotte rijdt u naar uw eerste vakantiewoning in de regio Akureyri/Mývatn.

2

Vandaag raden we u aan om Akureyri en Eyjafjörður te bezoeken. In Akureyri kunt u de mooie, botanische tuin bezoeken, of enkele museums en het prachtige zwembad. Bent u geïnteresseerd in kerken, dan kunt u naar Eyafjarðarsveit rijden, ten zuiden van Akureyri. U kunt ook noordwaarts rijden vanuit Akureyri naar het plaatsje Dalvík en vandaar naar Ólafsfjörður. Over Lágheiði, een smalle bergpas, komt u in de regio Skagafjörður. Een tip: rij om naar Siglufjörður. Leuk  om daar het informatieve Haringmuseum te bezoeken. Verder zuidwaarts door Skagafjörður, mogelijk bent u geïnteresseerd in een bezoek aan het museum in Hofsós. Vervolgens is de mooie kerk van Hólar de moeite waard. Daarna rijdt u naar het plaatsje Sauðárkrókur. Het is een goed idee om daar het Glaumbær turfboerderij museum bezoeken. Tenslotte keert u via de Öxnadalsheiði bergpas terug naar Akureyri naar uw vakantiehuis.

3

Een rit noordwaarts vandaag langs het schiereiland Tjörnes. Stop allereerst in het vissersdorp Húsavik, waar het mogelijk  is om met de boot een walvissafari te  maken. Ook kunt u een bezoekje brengen aan de pittoreske kerk. Daarna verder naar Ásbyrgi, een kloof in de vorm van een hoefijzer, waar een klein bos beschutting heeft gezocht langs de 100 meter hoge rotswanden. Hier kunt u een korte wandeling maken.  Een andere highlight van deze dag is de Dettifoss waterval, de krachtigste van Europa – geen andere waterval ‘verplaatst’ zoveel water! De waterval is 44 m hoog. U kunt via een rotspad omlaag wandelen, zodat u heel dicht bij de waterval bent om er volop van te genieten. Daarna terug naar uw ‘thuisbasis’.

4

In de ochtend kunt u nog wat rondkijken in Mývatn, er is daar meer dan genoeg te zien. Daarna reist u oostwaarts, u passeert Grímsstadir en rijdt daarna verder naar het oosten over  de Möðrudalsheiði, een hoogvlakte. U kunt genieten van een prachtig uitzicht op de bergen (bij goed weer!). Daarna vervolgt u uw reis door het Jökuldalur dal naar Egilsstaðir, de belangrijkste stad in het oosten van IJsland. Daarvandaan rijdt u naar uw volgende vakantiewoning.

5

Vandaag kunt u noordwaarts rijden naar Borgarfjörður Eystri, een leuk plaatsje dat wordt omgeven door rhyoliet bergen. In de zomer kunt u, in de pittoreske haven van het plaatsje, papegaaiduikers van dichtbij zien.

6

U kunt een mooie trip maken door het Skriðdalur dal naar het leuke plaatsje Breiðdalur. De reis gaat verder naar Stöðvarfjörður waarbij u kunt stoppen bij het befaamde Petra Steen Museum. Daarvandaan rijdt u naar het oostelijk fjordengebied, waar u zeker de plaatsjes Reyðarfjörður, Eskifjörður en Neskaupstaður moet bezoeken. Er zijn verschillende, interessante museums waar u een kijkje kunt  nemen. Tenslotte terug naar uw huis in de regio Egilsstaðir.

7

We bevelen u vandaag een rondrit aan rond het meer Logurinn voor een bezoek aan Hallormsstaðaskógur, het grootste bos van IJsland en een wandeling naar de Hengifoss waterval. Als u het leuk vindt, kunt u een stukje verder rijden om de Kárahnúkar krachtcentrale te zien die hier is gebouwd.

8

‘s Ochtends een rit van 30 km naar Seyðisfjörður om daar de ferry te nemen.

Let op: In verband met de beschikbaarheid van de accommodaties bestaat de mogelijkheid dat de reis in omgekeerde volgorde wordt gedaan.

13, 14, 15 of 16 nachten afhankelijk van het seizoen

Accommodatie: Vakantiewoningen

Een fantastische reis langs gletsjers, watervallen, vulkanen en geisers. Een reis voor ondernemende families, maar ook voor mensen die graag wat langer op één plek verblijven.

Met het 2-weekse programma verblijft u 3 of 4 nachten in elke regio: Noord, West, Zuidwest en Zuidoost.

De vakantiewoningen zijn alle particulier eigendom. Bed- en badlinnen is inbegrepen, alsmede verbruik van water, gas en electriciteit. De woningen zijn compleet uitgerust en van alle gemakken voorzien. U moet de woning zelf schoon opleveren.

1

Na ontscheping van MS Norröna rijdt u door het langgerekte en vruchtbare Jökuldalur dal en vervolgens over de Möðrudalsheiði, een desolate hoogvlakte. Vervolgens gaat u noordwaarts via Hólssandur totdat u de regio Mývatn heeft bereikt. Vandaar rijdt u naar uw vakantiewoning in het noorden in de regio Mývatn of Akureyri.

2

Vandaag rijdt u langs het schiereiland Tjörnes. Maar misschien begint voor u de dag in het vissersdorp Húsavik. Hier is het mogelijk om een spannende walvissafari met een boot te maken. Ook kunt u een bezoekje brengen aan de pittoreske kerk. Daarna noordwaarts verder naar Ásbyrgi, een kloof in de vorm van een hoefijzer, waar een klein bos beschutting heeft gezocht langs de 100 meter hoge rotswanden. Hier kunt u een korte wandeling maken. Een andere highlight van deze dag is de Dettifoss waterval, de krachtigste van Europa – geen andere waterval ‘verplaatst’ zoveel water! De waterval is 44 m hoog. U kunt via een rotspad omlaag wandelen, zodat u heel dicht bij de waterval bent om er volop van te genieten. Daarna terug naar uw ‘thuisbasis’.

3

De rondreis van vandaag voert u naar het meer Mývatn, waar u talloze wonderbaarlijke highlights kunt bezoeken, zoals de Krafla, een gebied met krachtige vulkaanuitbarstingen, waarvan de laatste in de jaren 80, de solfatara’s van Námaskarð, het Dimmurborgir lavalabyrint en de pseudokraters van Skútustaðir.

4

Vandaag rijdt u allereerst naar de Goðafoss waterval, de waterval van de Goden, die de moeite zeker waard is. De reis gaat verder naar de Eyjafjörður fjord. Breng de middag door in Akureyri, een leuke plaats, die vaak ‘de hoofdstad van het noorden’ wordt genoemd. Een suggestie: bezoek de mooie, botanische tuin. De stad biedt ook prima mogelijkheden om te winkelen, zoals een outlet met wolproducten. Vervolgens reist u naar de regio Skagafjörður die bekend is om het fokken van paarden. U kunt ook het Glaumbær turfboerderij museum bezoeken dat dateert uit het eind van de 19de eeuw.  Verder via de hoofdweg naar Blönduós, langs de fjord Hrútafjörður naar de regio Borgarfjörður, uw thuisbasis voor 4 nachten.

5

Het is mogelijk om vanmiddag een boottocht te maken (in het hoogseizoen van tevoren boeken). U vaart langs de vele eilanden van de Breiðafjörður, kunt vissen op schelpen en de talloze zeevogels uit dit gebied spotten.

 
6

Vandaag kunt u enkele van de wonderen van Borgarfjörður bezoeken, zoals Deildartunguhver, de grootste hete bron van IJsland, die 180 liter bijna kokend water per minuut produceert. Neem ook een kijkje bij de Hraunfossar watervallen,  een rij smalle watervallen die zo uit de lava komen en in een rivier neerstorten.

7

Een dag om de wonderen van het schiereiland te gaan ontdekken, zoals het imposante strand Djúpalónssandur (hiervandaan kunt u wandelen naar Dritvík, circa 3 uren), de rotsklif bij Þúfubjarg en één van de highlights van dit gebied: Arnarstapi. Daar nestelen drieteenmeeuwen op de basaltkolommen. U kunt ze van dichtbij observeren. Een wandeling hier langs de kustlijn is zeker een aanrader. Vervolgens rijdt u langs de zuidkant van het schiereiland, waar u even kunt stoppen in Gerðuberg, de grootse rij basaltkolommen in IJsland.

8

Vandaag rijdt u naar Reykjavik waar u de bijzonderheden van de stad kunt gaan ontdekken. Als u dat wilt, kunt u een excursie maken naar Reykjanes schiereiland voor een bezoek aan de kerk van Bessastaðir en de stomende spleten en kokende modderpoelen van Krísuvík. Een highlight is een bad in de befaamde Blue Lagoon, dat is gevuld met heet water, rijk aan allerlei mineralen. Na een verfrissend bad in een maanlandschap van lavavelden en een bezoek aan een geothermische centrale terug naar Reykjavik en naar uw vakantiewoning in zuidwest IJsland.

9

Een rit naar Þingvellir Nationaal Park,waar in vroeger tijden het parlement is gesticht. Deze plek is ook geologisch bijzonder interessant, je kunt hier door één van de grote scheuren lopen. Vervolg de reis over de Lyngdalsheiði pas naar het dorpje Laugarvatn en hier vandaan naar de regio van de Geysir, waar de befaamde Strokkur elke 5 minuten een kolom water hoog in de lucht spuit. Breng daarna een bezoekje aan de Gullfoss, één van de mooiste watervallen in IJsland.

10

Vandaag kunt u het liefelijke dal van Þjórsardalur gaan ontdekken. Ooit was dit dal een mooi gebied met boerderijen, maar in 1104 werd alles vernietigd door een uitbarsting van de vulkaan Hekla. Als het weer u gunstig gezind is heeft u kans om deze imposante vulkaan goed te kunnen zien. U kunt een bezoekje brengen aan de verlaten ruïnes van de Stóng boerderij  en aan de gereconstrueerde boerderij vlakbij (gratis entree!). Verder nog de Hjálp watervallen (Tweelingwaterval) en de op 3 na hoogste waterval van IJsland: Háifoss. Ook het pittoreske Gjáindal mag u niet missen.

11

’s Ochtends ontdekt u de zuidkust terwijl u uw route vervolgt richting de Seljalandsfoss en de Skógafoss waterval en het interessante Skógar museum. Vervolgens kunt u een bezoek brengen aan de Dyrhólaey vogelrots (mogelijk na 25 juni) waar u tot midden augustus papegaaiduikers kunt bewonderen en u kunt een kijkje nemen in het dorpje Vik. Daarna een tocht over de vlaktes van Mýrdalssandur naar Kirkjubæjarklaustur en vervolgens rijdt u verder oostwaarts. Onderweg kunt u even stoppen bij de basaltkolommen van Dverghamrar en bij de pittoreske kapel van Núpsstaður. Tenslotte arriveert u in de regio Skaftafell om te genieten van de wonderen van het Skaftafell Nationaal Park. U kunt helemaal  doorrijden naar de gletsjertong van de Svínafellsjökull. Verder zijn er voldoende mogelijkheden om te wandelen. Een wandeling naar de Svartifoss waterval (anderhalf uur, heen en terug) is een must! U vervolgt uw reis oostwaarts langs de zuidkust voor de belangrijkste stop van deze dag bij het gletsjermeer Jökulsárlón. In deze grote lagune drijven immense ijsbergen. U kunt zelfs een korte boottrip maken langs de ijsbergen, zodat u ze van dichtbij kunt bewonderen. Na deze stop verder naar de plaats Höfn en dan door naar de regio Oostfjorden via Djúpivogur and Skriðdalur. Verder oostwaarts voor de laatste 4 dagen.

12

Vandaag bevelen we een excursie naar Borgarfjörður Eystri aan. Hier kunt u o.a. genieten van de leuke en pittoreske haven met een mooie vogelrots, de fraaie gekleurde rhyoliet bergen in de omgeving, een leuk plaatsje met een mooi kerkje en een indrukwekkende bergpas.

13

Vandaag moet u echt een kijkje nemen in het oostelijk fjordengebied. U rijdt helemaal naar het pittoreske plaatsje Neskaupstaður. Maak daar een mooie wandeling langs de kust. Bezoek ook het plaatsje Reyðarfjörður en rijdt daarna verder door het mooie fjordenlandschap. Een tip: bezoek het Steen Museum van Petra in het leuke dorpje Stöðvarfjörður. Daar kunt u in de tuin en in de woning de mooiste, glinsterende halfedelstenen van IJsland bewonderen. Via Breiðdalsvík terug naar uw thuisbasis.

14

Maak een mooie excursie rond het meer Logurinn voor een bezoek aan Hallormsstaðaskógur, het grootste bos van IJsland en maak daar een fijne wandeling. Daarna kunt u naar de Hengifoss waterval rijden. Even uitstappen  voor een wandeling om de waterval van dichtbij te bewonderen. Natuurlijk brengt u nog een bezoekje aan Egilsstaðir met een fijn zwembad, een interessant museum en flink heel veel winkels.

15

‘s Ochtends een rit van 30 km naar Seyðisfjörður, u kunt hier nog even rondkijken en mogelijk het Techniekmuseum bezoeken voordat u de ferry neemt.

Let op: In verband met de beschikbaarheid van de accommodaties bestaat de mogelijkheid dat de reis in omgekeerde volgorde wordt gedaan.