OFFERTE AANVRAGEN

Deze reis is alleen mogelijk met een 4WD en bij voorkeur niet de kleinste types terreinwagen. Deze reis is alleen beschikbaar in het zomerseizoen.

Rijden door de IJslandse hooglanden is een avontuur op de voorwaarden van de natuur zelf: wild, ontembaar en onvoorspelbaar. Smalle grindwegen, geen bruggen, beperkt modern comfort. Je zult nooit achter andere auto’s komen te staan, maar je zult de rivieren moeten doorrijden of omkeren.

In de winter zijn de hooglanden onbereikbaar, en in de zomer alleen toegankelijk met een 4WD. Dus als je een 4WD hebt die je alleen voor stadsritten gebruikt, is het misschien tijd om hem eens in zijn juiste element te testen.

Rijd het onbekende in en geniet van de verrassingen. Kook op een primus onder de open hemel. Laat de innerlijke ontdekkingsreiziger los. Wij zorgen voor de aanwijzingen en goede raad – en jij voor je gezond verstand!

Overtocht Denemarken – IJsland v.v.

Hut met eigen douche/toilet

Auto (l. max. 5.00m, h. max. 1.90m)

2-persoonskamer met douche/toilet in hotels, guesthouses of boerderijen tijdens de rondreis op IJsland

Ontbijt tijdens de rondreis

Routebeschrijving rondreis op IJsland

Wegenkaart IJsland

OFFERTE AANVRAGEN

Prijsindicatie per persoon, wanneer 2 personen samen reizen:

Vertrekdatum: 04.06.2024 – 29.08.2024
Vertrek uit Denemarken op dinsdag
Vertrek uit IJsland op donderdag

7 nachten in IJsland
vanaf € 2339,00 per persoon

14 nachten in IJsland
vanaf € 3489,00 per persoon

Highland Adventure 4WD, 1 week

7 nachten

Accommodatie: Hotels, guesthouses of boerderijen

Het is noodzakelijk dit programma te rijden in een 4WD, en niet de kleinste types terreinwagen. Deze reis is alleen beschikbaar in het zomerseizoen.

Onderstaand treft u een voorbeeld aan van de rondreis op IJsland. Onze agent maakt voor elke reiziger een eigen reisprogramma. Een aantal weken na boeking ontvangen wij het voorlopige programma welke wij per mail toesturen. Bij de reisbescheiden ontvangt u de definitieve versie per post.

1

Na ontscheping van MS Norröna rijdt U van Seyðisfjörður naar Egilsstaðir, maak onderweg korte stops bij de watervallen langs de weg. Na een bezoek aan Egilsstaðir rijdt u door het Skriðdalur dal en over de Breiðdalsheiði bergpas, hier kunt u kiezen: u kunt via de Breiðdalur vallei rijden, waar de kinderen op een aantal boerderijen kleurrijke stenen verkopen die ze hebben gevonden in de bergen. Maar u kunt ook kiezen voor een meer avontuurlijke trip die u rechtstreeks naar de Berufjord brengt. U rijdt dan langs de oostelijke fjorden met bochtige wegen, genietend van een prachtig uitzicht. U passeert het kleine dorpje Djúpivogur en vanaf daar volgt u de weg naar Höfn, een grotere plaats en een belangrijke visserijhaven. U overnacht of in Djúpivogur of in Höfn.

2

U rijdt naar het Jökulsárlón gletsjermeer, waar grote ijsbergen ronddrijven. Het is mogelijk om een optionele boottocht maken over het meer. Neem daarna de tijd voor een bezoek aan het Skaftafell Nationaal Park en loop naar de Svartifoss waterval, (1 ½ uur lopen in totaal) voordat u verder rijdt langs de zuidkust. U steekt Skeiðarársandur over, een vlakte van zwart zand, aan de voet van de gletsjer. Dan krijgt u de mogelijkheid om te stoppen bij de kleine kapel van Nupsstadur en een eindje verderop bij de interessante basaltkolommen van Dverghamrar. Vervolgens rijdt u naar het dorp Kirkjubaejarklaustur voor uw overnachting.

3

Vandaag begint het echte avontuur in de hooglanden: rij door de Eldgjá kloof, waar u kunt wandelen naar de kleine waterval Ófærufoss. Vanaf daar verder over een ruige route naar Landmannalaugar met zijn vele warmwaterbronnen en een rivier waarin u kunt zwemmen, omgeven door kleurrijke bergen. Maak een wandeling door dit prachtige gebied. Rij verder door Landssveit en keer terug naar de hoofdweg, verder naar Reykjavik voor de overnachting.

4

Allereerst een mooie mogelijkheid om de hoofdstad van IJsland te ontdekken. Daar staan enkele hoogtepunten van IJsland op het programma, te beginnen met een rit naar Þingvellir Nationaal Park. Hier werd het eerste parlement gesticht in het jaar 930. Dit gebied is ook erg interessant vanuit geologisch oogpunt, want het is gelegen op de top van de Mid-Atlantische Rug , waar twee aardkorstplaten langzaam uit elkaar drijven. Er zijn dan ook veel spleten in de bodem van Þingvellir. Breng hierna een bezoek aan de beroemde warmwaterbronnen van Geysir met de spuitende Strokkur, waar de grond constant borrelt en stoomt afgeeft. Een bezoek aan IJslands beroemdste en mooiste waterval Gullfoss mag natuurlijk niet ontbreken. U overnacht hier in de omgeving.

5

Vandaag rijdt u in noordelijke richting door de hooglanden, te beginnen met een aantal stops in de Þjórsárdalur vallei, bij de Tweelingwatervallen en ook bij de hoogste waterval van IJsland, de Háifoss. Dan vervolgt u de reis met een rit over Sprengisandur. U passeert enkele elektriciteitscentrales in het zuiden en rijdt verviolgens tussen de gletsjers Hofsjökull en Vatnajökull door. U moet deze dag twee vrij diepe rivieren oversteken, het zal dus een behoorlijk avontuurlijk worden. Laat in de middag komt u aan in het gebied rond Mývatn, waar u overnacht.

6

Een dag met diverse keuzes. Bezoek het Myvatn meer of de Jökulsá Canyon: bij Mývatn vindt u de Námaskarð zwavelbronnen, het Dimmuborgir lavalabyrint en de Skútustaðir pseudokraters. In het Nationaal Park Jokulsa Canyon, kunt u een bezoek brengen aan de Ásbyrgi kloof en Europa’s meest krachtige waterval, de Dettifoss.

7

Een lange,maar erg leuke dag. U rijdt richting het zuid-oosten dwars door de natuur langs de Tafelberg Mt. Herðubreið (1.682 m) naar Askja. Een wandeltocht brengt u naar de Víti krater, waar het mogelijk is om te voet af te dalen en te baden in het lauwe water. Vanaf daar vervolgt u de weg in oostelijke richting naar Egilsstaðir, waar u in de vroege avond aankomt. Overnachting in Egilsstaðir.

8

In de ochtend rijdt u de laatste 30 km terug naar Seyðisfjörður, waar de MS Norröna op u wacht voor de overtocht naar Denemarken.

Opmerking: het rijden buiten de officiële routes is bij de wet verboden in IJsland als gevolg van schade aan het milieu. Rijden door rivieren wordt niet door de verzekering gedekt.

Let op: In verband met de beschikbaarheid van de accommodaties bestaat de mogelijkheid dat de reis in omgekeerde volgorde wordt gedaan.

Highland Adventure 4WD, 2 week

14 nachten

Accommodatie: Hotels, guesthouses of boerderijen

Het is noodzakelijk dit programma te rijden in een 4WD, en niet de kleinste types terreinwagen. Deze reis is alleen beschikbaar in het zomerseizoen.

Onderstaand treft u een voorbeeld aan van de rondreis op IJsland. Onze agent maakt voor elke reiziger een eigen reisprogramma. Een aantal weken na boeking ontvangen wij het voorlopige programma welke wij per mail toesturen. Bij de reisbescheiden ontvangt u de definitieve versie per post.

1

Na ontscheping van MS Norröna maak u mogelijk onderweg korte stops bij de watervallen langs de weg. Na een bezoek aan Egilsstaðir rijdt u door het Skriðdalurdal en over de Breiðdalsheiði bergpas, hier kunt u kiezen: u kunt via de Breiðdalur vallei rijden, waar de kinderen op een aantal boerderijen kleurrijke stenen verkopen die ze hebben gevonden in de bergen. Maar u kunt ook kiezen voor een meer avontuurlijke trip die u rechtstreeks naar de Berufjord brengt. U rijdt dan langs de oostelijke fjorden met bochtige wegen, genietend van een prachtig uitzicht. U passeert het kleine dorpje Djúpivogur en vanaf daar volgt u de weg naar Höfn, een grotere plaats en een belangrijke visserijhaven. U overnacht of in Djúpivogur of in Höfn. (370 km)

2

U rijdt naar het Jökulsárlón gletsjermeer, waar grote ijsbergen ronddrijven. Het is mogelijk om een optionele boottocht maken over het meer. Neem daarna de tijd voor een bezoek aan het Skaftafell Nationaal Park en loop naar de Svartifoss waterval, (1 ½ uur lopen in totaal) voordat u verder rijdt langs de zuidkust. U steekt Skeiðarársandur over, een vlakte van zwart zand , aan de voet van de gletsjer. Dan krijgt u de mogelijkheid om te stoppen bij de kleine kapel van Nupsstadur en een eindje verderop bij de interessante basaltkolommen van Dverghamrar. Vervolgens rijdt u naar het dorp Kirkjubaejarklaustur voor uw overnachting.

3

Vandaag begint het echte avontuur in de hooglanden: rij door de Eldgjá kloof, waar u kunt wandelen naar de kleine waterval Ófærufoss. Vanaf daar verder over een ruige route naar Landmannalaugar met zijn vele warmwaterbronnen en een rivier waarin u kunt zwemmen, omgeven door kleurrijke bergen. Maak een wandeling door dit prachtige gebied. Rij verder door Landssveit en keer terug naar de hoofdweg, verder rijden naar uw overnachtingsadres.

4

Rij door Landssveit tot aan het dorpje Hvolsvöllur voor uw overnachting.

5

Vandaag rijdt u naar het natuurgebied van Þórsmörk, waar u een aantal zeer interessante wandelingen kunt maken. Verken de kloof waarin zich een verborgen waterval bevindt, beklim een kleine berg, of maak een wandeling door de groene vallei. Laat in de middag rijdt u naar Reykjavík, waar u overnacht.

6

Vandaag kunt u op eigen tempo se verrassend hoofdstad Reykjavik verkennen. We raden u ook aaneen bezoek te brengen aan de beroemde Blue Lagoon, niet ver van de hoofdstad. Overnachting in Reykjavik.

7

Vandaag rijdt u via het Nationaal Park Þingvellir, waar het aloude parlement werd gesticht in 930, naar Kaldidalur in de provincie Borgarfjörður. Bezoek de watervallen van Hraunfossar, het dorp Reykholt en Deildartunguhver, de grootste hete bron IJslands, alvorens terug te keren naar Reykjavík gelegen aan de mooie Hvalfjörður fjord.

8

Een ritje de stad uit richting Þingvellir. Na het verkennen van deze prachtige plek rijdt u naar Lyngdalsheiði over de onverharde wegen en bezoekt u de toeristische hoogtepunten Geysir en Gullfoss, voordat u incheckt in uw hotel.

9

Weer een ander avontuur in de hooglanden: u rijdt over Sprengisandur naar het noorden van IJsland. Langs de weg ziet de grote meren die IJslands grootste waterkrachtcentrales van water voorzien. Als het weer gunstig is, heeft u een prachtig uitzicht op de Hofsjökull gletsjer en de Vatnajökull gletsjer. Middenin de hooglanden steekt u twee grote rivieren over, dus avontuur is gegarandeerd. U brengt een bezoek aan de prachtige waterval Aldeyjarfoss alvorens terug te keren naar de bewoonde wereld. Laat in de middag arriveert u in het gebied rond Mývatn voor een verblijf voor 3 overnachtingen.

10

De hele dag is beschikbaar om de wonderen rond het Myvatn te gaan verkennen: de Leirhnjúkur en Námaskarð solfataras, het Dimmuborgir lavalabyrint, de Hverfjall krater, de Skútustaðir pseudo kraters en andere spectaculaire bezienswaardigheden. Veel tijd om te wandelen en gelukkig weinig autorijden: een heerlijke dag om te ontspannen. U kunt vandaag ook mee met bootexcursie vanuit het dorp Húsavík om de walvissen te spotten.

11

Vandaag rijdt u naar het Nationaal Park Jökulsá Canyon, waar u een aantal prachtige wandelingen kunt maken. Breng verder een bezoek aan de rotsen van Echo Hljóðaklettar en aan de Dettifoss, Europa’s meest krachtige waterval.

12

Een lange reisdag, die zeker de moeite waard is. U rijdt richting het zuid-oosten dwars door de onherbergzame natuur langs de Tafelberg Mt.  Herðubreið (1.682 m) naar Askja. Een wandeltocht brengt u naar de Víti krater, waar het mogelijk is om te voet af te dalen en te baden in het lauwe water. Vanaf daar gaat het  richting naar Egilsstaðir, waar u in de vroege avond aankomt. 3 overnachtingen in Egilsstaðir.

13

Een ontspannen dag na de lange rit van gisteren. Breng een bezoek aan Borgarfjörður Eystri, een prachtig klein dorpje aan de noord-oost kust, bekend om haar kleurrijke ryolietbergen. Deze ryoliet halfedelstenen worden gebruikt om zeer mooie souvenirs van te maken. De ryolietbergen zijn tevens het thuis van de charmante papegaaiduikers (tot half augustus).

14

Vandaag maken we een excursie in de oostelijke hooglanden. U rijdt langs het meer Lögurinn naar de hooglanden en langs Kárahnúkar, waar een nieuwe kerncentrale wordt gebouwd. Vanaf hier kunt u rijden naar Snæfell (1.833 m) aan de noord- oost kant van de Vatnajökull gletsjer. Terug naar Egilsstaðir in de late namiddag.

15

In de ochtend rijdt u de laatste 30 km terug naar Seyðisfjörður, waar de MS Norröna op u wacht voor de overtocht naar Denemarken.

Opmerking: het rijden buiten de officiële routes is bij de wet verboden in IJsland als gevolg van schade aan het milieu. Rijden door rivieren wordt niet door de verzekering gedekt.

Let op: In verband met de beschikbaarheid van de accommodaties bestaat de mogelijkheid dat de reis in omgekeerde volgorde wordt gedaan.