OFFERTE AANVRAGEN

Dit is een heel speciale reis, waarbij u de kans heeft om ontzettend veel van IJsland te zien, waarbij u altijd verblijft in de meest smaakvolle of authentieke hotels in elke regio. De rondreis omvat de complete Ringweg, de Westfjorden en het schiereiland Snæfellsnes. In tal van opzichten verschilt IJsland met de andere Noordse landen, maar het deelt de hoge levensstandaard en de excellente keuken.

‘IJsland Boutique’ biedt u een unieke combinatie van indrukwekkende landschappen overdag en geselecteerde accommodaties als een extra dimensie voor de nacht.

Geniet van een magnifieke 2-weekse rondreis op IJsland. Een geweldige reis met fantastische (lava-) landschappen, kloven, watervallen en charmante pittoreske dorpjes. Deze rondreis brengt u via een fantastische route naar de meest bekende en spectaculaire bezienswaardigheden van IJsland. De overnachtingen vinden plaats in de goede, zeer smaakvolle hotels die IJsland te bieden heeft. Op deze manier combineert u de ruige ontdekkingsreis met de luxe op de best mogelijk manier.

Overtocht Denemarken – IJsland v.v.

Hut met eigen douche/toilet

Auto (l. max. 5.00m, h. max. 1.90m)

2-persoonskamer met douche/toilet in hotels, guesthouses of boerderijen tijdens de rondreis op IJsland

Ontbijt tijdens de rondreis

Routebeschrijving rondreis op IJsland

Wegenkaart IJsland

OFFERTE AANVRAGEN

Prijsindicatie per persoon, wanneer 2 personen samen reizen:

Vertrekdatum: 30.03.2024 – 29.05.2024
Vertrek uit Denemarken op zaterdag
Vertrek uit IJsland op woensdag

15 nachten in IJsland
vanaf € 3179,00 per persoon

 

Vertrekdatum: 04.06.2024 – 29.08.2024
Vertrek uit Denemarken op dinsdag
Vertrek uit IJsland op donderdag

14 nachten in IJsland
vanaf € 4049,00 per persoon

Iceland Boutique, 2 weken inclusief de Westfjorden & Snæfellsnes

13, 14, 15 of 16 nachten afhankelijk van het seizoen

Accommodatie: Hotels, guesthouses of boerderijen

Onderstaand treft u een voorbeeld aan van de rondreis op IJsland. Onze agent maakt voor elke reiziger een eigen reisprogramma. Een aantal weken na boeking ontvangen wij het voorlopige programma welke wij per mail toesturen. Bij de reisbescheiden ontvangt u de definitieve versie per post.

1

Na aankomst in Seyðisfjörður rijdt u naar Egilsstaðir. Onderweg passeert u een aantal watervallen die u uiteraard kunt bezoeken. Na het bezoek aan Egilsstaðir rijdt u verder door de Skriðdalur vallei en over het gebergte Breiðdalsheiði, naar de Breiðdalur vallei. Als alternatief voor deze route kunt u langs de oostelijke fjorden rijden met een bezoek aan het Petra Steen Museum. Na dit bezoek rijdt u over de kronkelende wegen via het dorpje Djúpivogur naar Höfn, een belangrijke vissershaven. U overnacht in deze regio.

2

U start de dag met een rit naar Jökulsárlón gletsjerlagune, een lagune waarin ijsbergen ronddrijven. U kunt hier een rondvaart maken. Hierna raden we u aan een bezoek te brengen aan het Skaftafell National Park en een wandeling (1½ uur) te maken naar de Svartifoss waterval voordat u de reis hervat. Gedurende de reis langs de zuidkust passeert u Skeiðarársandur, een uitgestrekte vlakte van zwart zand aan de rand van een gletsjer. Hierna heeft u de mogelijkheid een stop te maken bij de kleine kapel van Núpsstaður en verderop bij de basaltzuilen van Dverghamrar. Onderweg naar het dorp Vík passeert u het dorp Kirkjubæjarklaustur en de uitgestrekte vlakte Mýrdalssandur. Vlakbij Vík is het mogelijk de Dyrhólaey klif op te rijden om papegaaiduikers te zien (van eind juni tot ca. 10 augustus) en u kunt een bezoek brengen aan het Skógar volksmuseum en de Skógafoss waterval.

3

Vandaag kunt u kiezen tussen een bezoek aan de Westman Eilanden of aan de vallei Þjórsardalur. Op de Westman Eilanden zorgde in 1973 een vulkaanuitbarsting van de vulkaan Eldfell voor de verwoesting van een deel van het vissersdorp op het eiland Heimæy. Dit was een florerende vissershaven. U kunt een bezoek brengen aan dit eiland door (vooraf) een vlucht (5 minuten) te reserveren vanaf de luchthaven van Bakki. Op het eiland kunt u deelnemen aan een twee uur durende excursie of u kunt een bootreis maken en het Natuurhistorisch Museum bezoeken.

Þjórsardalur: deze vallei was vroeger een landbouwgebied, maar in 1104 is dit regio verwoest door een uitbarsting van de vulkaan Hekla. U kunt genieten van de vergezichten en een bezoek brengen aan de ruïnes van Stöng en de reconstructie daarvan. Daarnaast zijn er de watervallen Hjálp (Tweelingwaterval) en Háifoss (de op 3 na hoogste waterval van IJsland) en u mag een bezoek aan Gjáin, een pittoresk dal, niet vergeten. Alvorens u verder gaat naar Hveragerði of Selfoss voor de overnachting, passeert u de elektriciteitscentrale van Búrfell.

4

Vandaag bezoekt u enkele hoogtepunten van IJsland: de Gullfoss waterval, het hete bronnengebied van Geysir en het Nationaal Park Þingvellir. De Gulfoss waterval: naar de mening van velen de mooiste van IJsland. De waterval valt in twee delen in een diep ravijn. Het eerste deel is 20 meter hoog en het tweede deel 11 meter. Geysir: Stokkur is de bekendste geiser, deze spuit ongeveer elke 5 minuten een kolom kokend water vele meters omhoog. Þingvellir Nationaal Park: hier is het eerste parlement van IJsland gesticht in 930. Dit gebied is ook van geologisch belang, omdat het direct op de Mid-Atlantische rug ligt, tussen de Amerikaanse en Europese aardkorstplaten in. Daarom zijn er vele lange kloven in deze regio. Na een wandeling in deze mooie omgeving rijdt u door naar Reykjavík voor de overnachting.

5

Vandaag is de hele dag beschikbaar om Reykjavik te bekijken. U kunt winkelen in de hoofdstraat of in één van de twee winkelcentra, een bezoek brengen aan de vele musea en galerieën, wandelen in het natuurgebied aan de rand van de stad of rondstruinen in het centrum. Natuurlijk zijn dagtrips ook mogelijk, zoals naar Kulusuk in Groenland of een walvissafari. Verder kunt u bowlen, paardrijden, een bezoek brengen aan de botanische tuin of een duik nemen in het mooie geothermische zwembad. Om een keuze te maken kunt u kijken op: visitreykjavik.is

6

Een bezoek aan het schiereiland Reykjanes. Eén van de hoogtepunten tijdens deze reis is Krísuvík, een gebied met een aantal solfataren (hete bronnen met een hoog zwavelgehalte en een zeer hoge temperatuur waar zelfs de bodem in oplost). Verder langs de zuidzijde van het schiereiland rijdt u door een markant lavagebied. U bezoekt Grindavík, een kleine vissersplaats en rijdt dan verder naar de beroemde Blue Lagoon. Dit meer is gevuld met geothermisch heet water dat rijk is aan mineralen waaraan het zijn blauwe kleur dankt. Een bad in deze lagune is een verfrissende ervaring! Vanuit de Blue Lagoon rijdt u verder naar de rand van het schiereiland, naar de zogenaamde ‘teen’, voor een geweldig uitzicht over de oceaan. U rijdt hierna naar Hvalfjörður, een plaatsje aan de gelijknamige fjord, waar u een nacht verblijft.

7

Vandaag ontdekt u de mooie omgeving van Borgarfjörður. U start de dag met een bezoek aan Deildartunguhver, IJslands grootste heetwater bron. Deze bron voorziet huishoudens in een straal van 60 km van warm water. U rijdt hierna naar Reykholt, hier leefde in de 13e eeuw de historicus Snorri Sturluson. Het volgende doel van vandaag izijn de Hraunfossar watervallen, een serie kleine watervallen die vanuit de lava ontspringen. Vlakbij vindt u het vakantieverblijf Húsafell waar u een duik kunt nemen in het zwembad of een bezoek kunt brengen aan een nabij gelegen boerderij als u wilt paardrijden. Vanuit Húsafell rijdt u via Borgarnes langs de zuidzijde van het schiereiland Snæfellsnes naar uw volgende hotel.

8

De eerste stop vandaag zal zijn bij de Arnarstapi vogelrotsen. Een wandeling hiernaar toe is een aanrader, u ziet veel nestelende vogels zoals drieteenmeeuwen en noordse sterns. Het is ook mogelijk een stop te maken bij de Þúfubjarg vogelrots (deze ligt op korte afstand van de weg) en het strand van Djúpalónssandur waar de rotspaden u naar een indrukwekkend zwart strand voeren. Hier vandaan heeft u ook een goed zicht op de vele lavavelden rondom de gletsjer Snæfellsjökull. En bij goed weer ziet u ook de gletsjer. Hierna rijdt u langs de noordzijde van het schiereiland door verschillende visserplaatsjes, zoals Ólafsvík en Grundarfjörður en wellicht Stykkishólmur. Uiteindelijk rijdt u via Skógaströnd, genietend van vele mooie uitzichten over Breiðafjörður fjord, naar het dorp Búðardalur en vervolgens nog een klein stukje verder naar uw hotel.

9

Een lange reis langs de zuidkust van het westelijk fjordengebied. Het is een afgelegen gebied, maar met mooie vergezichten over de baai Breiðafjörður en het indrukwekkende gebergte aan de andere kant. Soms kunt u zeehonden zien aan de kust. U kunt tijdens deze dagtrip stoppen in Vatnsfjörður, dichtbij Flókalundur, om een mooie, korte wandeling te maken in het daargelegen natuurreservaat. Na Flókalundur rijdt u door naar de regio Barðaströnd met een leuk museum in Hnjótur. Daarvandaan voert de reis u naar Látrabjarg, de uiterste westpunt van IJsland waar indrukwekkende vogelrotsen uit de oceaan oprijzen. U overnacht in deze regio.

10

Vandaag reist u door een ruig berglandschap naar het noorden van IJsland om bij het hoogtepunt van deze dag te komen, namelijk Dynjandi, een imposante waterval. Deze waterval is eigenlijk een combinatie van vijf watervallen. Dit mag u niet missen! U kunt via smalle paden omhoog klimmen om dichtbij deze watervallen te komen. Dit mag u niet missen! Daarna rijdt u via het dorp Þingeyri voor uw overnaching naar Ísafjörður, een visserplaatsje met mooie, oude huisjes en enkele musea. Rij ook nog even naar Bólungarvík, waar een oude vissershut is omgebouwd tot een klein museum. U kunt ook een bootreis maken op de Ísafjarðardjúp fjord.

11

Een rit langs Ísafjarðardjúp, één van de kleinste woongemeenschappen van IJsland, uiteraard metuitzondering van de hooglanden. Het landschap is zeer indrukwekkend met zijn kronkelende wegen langs de diverse fjorden. Vroeger waren in deze regio veel boerderijen te vinden, maar door de afstanden en de schaarste aan vlak land was landbouw erg moeilijk en is het gebied tegenwoordig nauwelijks bewoond. Na een rit langs de fjorden rijdt u over de Steingrimsfjarðarheiði hoogvlakte naar Hólmavík. Hólmavík is een leuk vissersplaatsje waar u ook kunt winkelen of tanken! Hierna rijdt u zuidwaarts langs de kust van Strandir, dit gebied is vooral bekend om zijn hoeveelheid drijfhout dat aanspoelt op de kust. Uiteindelijk rijdt u door de regio rond Hrútafjörður gebied. U overnacht hier of in de nabijheid van Blönduós. (350-370 km)

12

Uw dagreis voert door de provincie Skagafjörður, bekend vanwegede paardenfokkerij. U kunt een bezoek brengen aan de turfboerderij Glaumbær, nu een museum. Dit museum geeft een goed beeld van de leefwijze van IJslanders eind 19e eeuw en begin 20e eeuw. Daarna rijdt u via Öxnadalsheiði en Eyjafjörður fjord naar Akureyri voor de overnachting. Akureyri is de belangrijkste stad van het noorden van IJsland.

13

In de ochtend rijdt u via de Goðafoss waterval, één van de meest imposante van IJsland, naar het meer Mývatn. U verblijft hier één nacht. U moet beslist de omgeving van het meer gaan bekijken. Wij raden u aan een bezoek te brengen aan de pseudo-kraters van Skútustaðir, het Dimmuborgir lavalabyrint – waar vreemde lavaformaties bescherming bieden aan vele soorten vegetatie, de vulkaan Hverfjall – die u kunt beklimmen en de indrukwekkende solfataren in Námaskarð en Leirhnjúkur, waar kokende modderpoelen en kleurrijke zwavelafzettingen een schilderachtig beeld geven. U verblijft één nacht in deze regio.

14

Vandaag rijdt u noordwaarts langs het schiereiland Törnes. U maakt een stop in het vissersplaatsje Húsavík waar u een walvissafari kunt maken of een bezoek kunt brengen aan het walvismuseum. Daarna rijdt u verder naar Ásbyrgi, een kloof in de vorm van een hoefijzer, waar de 100 meter hoge rotsformaties bescherming bieden aan een klein bos. Een ander hoogtepunt vandaag is de waterval Dettifoss, de machtigste! De waterval is 44 meter hoog. Geen andere waterval ‘verwerkt’ zoveel water. U kunt dichtbij de waterval komen door een wandeling te maken over een rotsachtige pad. Hierna rijdt u oostwaarts via Grímsstadir en de hoogvlakte Möðrudalsheiði. Vervolgens rijdt u door het dal Jökuldalur naar Egilsstaðir, het belangrijkste stadje van het oosten van IJsland. U overnacht in Egilsstaðir of Seyðisfjörður.

15

Alweer de laatste dag op IJsland. ´s Ochtends rijdt u naar Seyðisfjörður om de overtocht te maken met het MS Norröna van Smyril Line.

De luxe accommodatie is alleen beschikbaar voor de speciale Boutique routes, omdat deze routes zijn opgezet rond de beste hotels in het land. We gebruiken meestal hotels voor deze rondreis, maar er zijn ook een paar boerderijen met een geheel eigen sfeer. In alle gevallen is de accommodatie van goede standaard. Het ene hotel  kan klein en heel persoonlijk zijn, terwijl een ander hotel speciaal is door de prachtige omgeving, een derde hotel tenslotte heeft soms extra luxe voorzieningen.

Let op: In verband met de beschikbaarheid van de accommodaties bestaat de mogelijkheid dat de reis in omgekeerde volgorde wordt gedaan.