OFFERTE AANVRAGEN

Dit is een ontspannen reis die bijna al het moois van IJsland aanbiedt, behalve de Westfjorden en het centrale hoogland. U heeft volop tijd om alles rustig te kunnen bekijken, inclusief het onbekende noordoosten en de bekende highlights als het meer Mývatn, het schiereiland Snæfellsnes, het dal Thjórsárdalur, alle Nationale Parken in IJsland en natuurlijk het fantastische gletsjermeer Jökulsárlón. Daarnaast heeft u twee overnachtingen in Reykjavik, zodat u deze stad goed leert kennen, plus de mogelijkheid om de befaamde Blue Lagoon te bezoeken.

Overtocht Denemarken – IJsland v.v.

Hut met eigen douche/toilet

Auto (l. max. 5.00m, h. max. 1.90m)

2-persoonskamer met douche/toilet in hotels, guesthouses of boerderijen tijdens de rondreis op IJsland

Ontbijt tijdens de rondreis

Routebeschrijving rondreis op IJsland

Wegenkaart IJsland

OFFERTE AANVRAGEN

Prijsindicatie per persoon, wanneer 2 personen samen reizen:

Vertrekdatum: 30.03.2024 – 29.05.2024
Vertrek uit Denemarken op zaterdag
Vertrek uit IJsland op woensdag

15 nachten  op IJsland
vanaf € 2119,00 per persoon

 

Vertrekdatum: 04.06.2024 – 29.08.2024
Vertrek uit Denemarken op dinsdag
Vertrek uit IJsland op donderdag

14 nachten op IJsland
vanaf € 3459,00 per persoon

Highlights of Iceland, 2 weken zonder de Westfjorden

13, 14, 15 of 16 nachten afhankelijk van het seizoen

Accommodatie: Hotels, guesthouses of boerderijen

Onderstaand treft u een voorbeeld aan van de rondreis op IJsland. Onze agent maakt voor elke reiziger een eigen reisprogramma. Een aantal weken na boeking ontvangen wij het voorlopige programma welke wij per mail toesturen. Bij de reisbescheiden ontvangt u de definitieve versie per post.

1

Na ontscheping van MS Norröna kunt u ervoor kiezen om wat uitgebreider rond te kijken in het dorpje Seyðisfjörður. Hier vindt u een klein Techniekmuseum. Vervolgens rijdt u naar Egilsstaðir, met korte stops bij de watervallen onderweg. Na even rondkijken in Egilsstaðir kunt u kiezen uit verschillende excursies. U kunt noordwaarts rijden naar Borgarfjörður Eystri, een liefelijk plaatsje omgeven door rhyoliet bergen of u kunt een rit maken rond het meer Logurinn met een bezoek aan Hallormsstaðaskógur, het grootste bos op IJsland en een wandeling maken naar de waterval Hengifoss. Overnachting in Egilsstaðir. (200 km).

2

Vandaag gaat u naar een regio die weinig door toeristen wordt bezocht, dus een exclusief bezoek. U begint met een rit omhoog naar Hellisheiði over de slingerende bergweg. Verderop arriveert u in het visserplaatsje Vopnafjörður. Mogelijk is het leuk om een kijkje te nemen  in het museum Burstarfell. Een andere leuke ervaring is  een bezoek aan het kleine zwembad van Selárdalur. U vervolgt uw reis en rijdt naar een ander dorpje, Þórshöfn. Als u over een jeep beschikt, kunt u verder rijden naar Fontur, de uiterste punt van het Langanes schiereiland. Overnachting in deze regio of in het volgende plaatsje, Raufarhöfn. (150 km).

3

Vandaag kunt u kiezen. U kunt naar het plaatsje Raufarhöfn rijden en daarvandaan de kustlijn van Melrakkasletta volgen, een gebied met een rijk vogelleven. U kunt er ook voor kiezen om over de bergpas Öxarfjarðarheiði te rijden, een kortere route. Daarna gaat u zuidwaarts richting Hólssandur totdat u de Dettifoss, de krachtigste waterval van IJsland, bereikt. Terug naar de hoofdweg voor een bezoek aan Ásbyrgi, een kloof in de vorm van een hoefijzer en dan verder naar Húsavík (waar het mogelijk is een walvissafari te maken) voordat u verder rijdt naar de regio Mývatn voor uw volgende overnachting. (165 of 235 km).

4

Deze dag kunt u vooral gebruiken om de prachtige, indrukwekkende highlights in de regio Mývatn te bekijken, zoals de Krafla, een gebied met krachtige vulkaanuitbarstingen, waarvan de laatste in de jaren 80. Verder de solfatara’s van Námaskarð, het Dimmurborgir lavalabyrint en de pseudokraters bij Skútustaðir. De andere  optie is om vandaag naar Tjörnes schiereiland te rijden. Later in de middag gaat de reis naar de Goðafoss waterval, de waterval van de Goden, die de moeite zeker waard is. De reis gaat verder naar de Eyjafjörður fjord. De rest van de middag is bestemd voor Akureyri, een leuke plaats, die vaak ‘de hoofdstad van het noorden’ wordt genoemd. Een goede suggestie: bezoek de mooie botanische tuin. Een bezoek aan het zwembad is eveneens een leuke ervaring. De stad biedt ook prima mogelijkheden om te winkelen, zoals een outlet met wolproducten. Overnachting in Akureyri (150 km).

5

Allereerst een rit naar de regio Skagafjörður, bekend om het fokken van paarden. U kunt daar ook het Glaumbær turfboerderij museum bezoeken, dat uit het eind van de 19de eeuw dateert. Vervolg uw route via de hoofdweg naar het plaatsje Blönduós en verder naar de regio Laugarbakki waar u overnacht. (200 km).

6

U rijdt langs de Hrútafjörður fjord en over de Laxárdalsheiði  naar de noordkant van het Snæfellsnes schiereiland. Daar aangekomen kunt u de kustlijn volgen langs Skógarströnd om uiteindelijk in het pittoreske vissersdorpje Stykkishólmur te arriveren. Het is mogelijk om ’s middags een boottocht te maken (in het hoogseizoen van tevoren boeken). U vaart langs de vele eilanden van de Breiðafjörður, kunt vissen op schelpen en de talloze zeevogels uit dit gebied spotten. Overnachting in Stykkishólmur. (180 km).

7

Een dag om de wonderen van het schiereiland te gaan ontdekken, zoals het imposante strand Djúpalónssandur (hiervandaan kunt u wandelen naar Dritvík, circa 3 uren), de rotsklif bij Þúfubjarg en één van de highlights van dit gebied: Arnarstapi. Daar nestelen de drieteenmeeuwen op de basaltkolommen. U kunt ze van dichtbij observeren. Een wandeling hier langs de kustlijn is zeker een aanrader. Vervolgens rijdt u langs de zuidkant van het schiereiland, waar u even kunt stoppen in Gerðuberg, de grootse rij basaltkolommen in IJsland. U vervolgt uw reis naar het plaatsje Borgarnes. Overnachting in deze regio. (250 km).

8

Vandaag kunt u enkele van de wonderen van Borgarfjördurðer bezoeken, zoals Deildartunguhver, de grootste hete bron van IJsland, die 180 liter bijna kokend water per minuut produceert. Neem ook een kijkje bij de Hraunfossar watervallen, een rij smalle watervallen die zo uit de lava komen en in een rivier neerstorten. Verder langs de Hvalfjörður fjord terug naar Reykjavik. (150 km).

9

Een vrije dag in Reykjavik om de bijzonderheden van de stad te ontdekken. Als u dat wilt, kunt u een excursie maken naar Reykjanes schiereiland voor een bezoek aan de kerk van Bessastaðir en de stomende spleten en kokende modderpoelen van Krísuvík. Een highlight is een bad in de befaamde Blue Lagoon, dat is gevuld met heet water, rijk aan allerlei mineralen. Na een verfrissend bad in een maanlandschap van lavavelden terug naar Reykjavik voor een tweede overnachting. (160 km)

10

Een rit naar Þingvellir Nationaal Park, waar in vroeger tijden het parlement is gesticht. Deze plek is ook geologisch bijzonder interessant, je kunt hier door één van de grote scheuren lopen. Vervolg de reis over de Lyngdalsheiði pas naar het dorpje Laugarvatn en hier vandaan naar de regio van de Geysir, waar de befaamde Strokkur elke 5 minuten een kolom water hoog in de lucht spuit. Breng daarna een bezoekje aan de Gullfoss, één van de mooiste watervallen in IJsland. Overnachting in de  regio. (150-180 km).

11

Vandaag kunt u het liefelijke dal van Þjórsardalur gaan ontdekken. Ooit was dit dal een mooi gebied met boerderijen, maar in 1104 werd alles vernietigd door een uitbarsting van de vulkaan Hekla. Als het weer u gunstig gezind is heeft u kans om deze imposante vulkaan goed te kunnen zien. U kunt een bezoekje brengen aan de verlaten ruïnes van de Stóng boerderij  en aan de gereconstrueerde boerderij vlakbij (gratis entree!). Verder nog de Hjálp watervallen (Tweelingwaterval) en de op 3 na hoogste waterval van IJsland: Háifoss. Ook het pittoreske Gjáindal mag u niet missen. Tenslotte kunt u nog langs Búrfell Energiecentrale rijden voordat u terugkeert in uw hotel (200-220 km).

12

’s Ochtends vervolgt u uw route richting de Seljalandsfoss en de Skógafoss waterval en het interessante Skógar museum. Vervolgens kunt u een bezoek brengen aan de Dyrhólaey vogelrots (mogelijk na 25 juni) waar u tot midden augustus papegaaiduikers kunt bewonderen en u kunt een kijkje nemen in het dorpje Vik. Daarna een tocht over de vlaktes van Mýrdalssandur naar Kirkjubæjarklaustur en vervolgens rijdt u verder oostwaarts. Onderweg kunt u even stoppen bij de basaltkolommen van Dverghamrar en bij de pittoreske kapel van Núpsstaður. Tenslotte arriveert u in de regio Skaftafell voor uw overnachting.

13

Een hele dag om te genieten van de wonderen van het Skaftafell Nationaal Park. U kunt helemaal  doorrijden naar de gletsjertong van de Svínafellsjökull. Verder zijn er voldoende mogelijkheden om te wandelen. Een wandeling naar de Svartifoss waterval (anderhalf uur, heen en terug) is een must! Overnachting in de regio Skaftafell of vlakbij Höfn. (max. 150 km).

14

Vandaag vervolgt u uw reis oostwaarts langs de zuidkust en de eerste en belangrijkste stop is bij het gletsjermeer Jökulsárlón. In deze grote lagune drijven immense ijsbergen. U kunt zelfs een korte boottrip maken langs de ijsbergen, zodat u ze van dichtbij kunt bewonderen. Na deze stop verder naar de plaats Höfn. Als het weer goed is, heeft u onderweg prachtig uitzicht op de gletsjer Vatnajökull. Daarna rijdt u over de Almannakarð pas naar de regio Oostfjorden. U komt langs Alftafjörður en Hamarsfjörður voordat u arriveert  in het leuke vissersdorpje Djúpivogur. Hiervandaan kunt u door het mooie fjordenlandschap rijden. Een tip: bezoek het Steen Museum van Petra in het leuke dorpje Stöðvarfjörður. Daar kunt u in de tuin en in de woning de mooiste, glinsterende halfedelstenen van IJsland bewonderen. Na een tocht langs de fjorden rijdt u over de Fagridaular pas naar Egilsstaðir, de belangrijkste plaats van Oost-IJsland (met een fantastisch zwembad)! Overnachting in of bij Egilsstaðir, (150 km).

15

‘s Ochtends een rit van 30 km naar Seyðisfjörður om daar de ferry te nemen.

Let op: In verband met de beschikbaarheid van de accommodaties bestaat de mogelijkheid dat de reis in omgekeerde volgorde wordt gedaan.