OFFERTE AANVRAGEN

Dit is een heel speciale reis, waarbij u de kans heeft om ontzettend veel van IJsland te zien, waarbij u altijd verblijft in de meest smaakvolle of authentieke hotels in elke regio. De rondreis omvat de complete Ringweg en het schiereiland Snæfellsnes. In tal van opzichten verschilt IJsland met de andere Noordse landen, maar het deelt de hoge levensstandaard en de excellente keuken.

‘IJsland Boutique’ biedt u een unieke combinatie van indrukwekkende landschappen overdag en geselecteerde accommodaties als een extra dimensie voor de nacht.

Overtocht Denemarken – IJsland v.v.

Hut met eigen douche/toilet

Auto (l. max. 5.00m, h. max. 1.90m)

2-persoonskamer met douche/toilet in hotels, guesthouses of boerderijen tijdens de rondreis op IJsland

Ontbijt tijdens de rondreis

Routebeschrijving rondreis op IJsland

Wegenkaart IJsland

OFFERTE AANVRAGEN

Prijsindicatie per persoon, wanneer 2 personen samen reizen:

Vertrekdatum: 30.03.2024 – 29.05.2024
Vertrek uit Denemarken op zaterdag
Vertrek uit IJsland op woensdag

8 nachten in IJsland
vanaf € 1979,00 per persoon

 

Vertrekdatum: 04.06.2024 – 29.08.2024
Vertrek uit Denemarken op dinsdag
Vertrek uit IJsland op donderdag

7 nachten in IJsland
vanaf € 2619,00 per persoon

Iceland Boutique, 1 week

6, 7, 8 of 9 nachten afhankelijk van het seizoen

Accommodatie: Hotels, guesthouses of boerderijen

Onderstaand treft u een voorbeeld aan van de rondreis op IJsland. Onze agent maakt voor elke reiziger een eigen reisprogramma. Een aantal weken na boeking ontvangen wij het voorlopige programma welke wij per mail toesturen. Bij de reisbescheiden ontvangt u de definitieve versie per post.

1

Na ontscheping van MS Norröna kunt u ervoor kiezen om wat uitgebreider rond te kijken in het dorpje Seyðisfjörður. Hier vindt u een klein Techniekmuseum. Vervolgens rijdt u naar Egilsstaðir, met korte stops bij de watervallen onderweg. Na even rondkijken in Egilsstaðir rijdt u door het langgerekte en vruchtbare Jökuldalur dal en vervolgens over de Möðrudalsheiði, een desolate  hoogvlakte. Daarna gaat u noordwaarts richting Hólssandur totdat u de Dettifoss, de krachtigste waterval van IJsland, bereikt. Vervolgens kunt u een bezoekje brengen aan Ásbyrgi, een kloof in de vorm van een hoefijzer en dan verder naar Húsavík. U kunt wat rondkijken in de pittoreske haven of het interessante plaatselijke museum bezoeken. Verder is het mogelijk optioneel een walvissafari te maken.

2

De ochtend kunt u vooral gebruiken om enkele indrukwekkende highlights in de regio Mývatn te bekijken, zoals de Krafla, een gebied met krachtige vulkaanuitbarstingen, waarvan de laatste in de jaren 80, de solfatara’s van Námaskarð en het Dimmurborgir lavalabyrint. Rond het middaguur rijdt u naar de Goðafoss waterval, de waterval van de Goden, die de moeite zeker waard is. De reis gaat verder naar de Eyjafjörður fjord. Kijk daarna even rond in Akureyri, een leuke plaats, die vaak ‘de hoofdstad van het noorden’ wordt genoemd. Een goede suggestie: bezoek de mooie botanische tuin. De stad biedt ook prima mogelijkheden om te winkelen, zoals een outlet met wolproducten. Vanuit Akureyri kunt u kiezen: u rijdt over de Öxnadalsheiði bergpas rechtstreeks naar Skagafjörður en Sauðárkrókur, of u maakt een tamelijke lange, maar zeer mooie omweg via Dalvík en Ólafsfjörður, waar u het interessante haringmuseum kunt bezoeken. Hiervandaan vervolgt u de reis naar Sauðárkrókur, waar u zult overnachten.

3

’s Morgens is het mogelijk om een raftingtrip te maken op de rivier bij Skagafjörður. Zo’n tocht neemt minimaal 3 uur in beslag, dat betekent minder mogelijkheden in het middagprogramma, maar het is een fantastisch avontuur. Voordat u wegrijdt uit Skagafjörður kunt u daar het Glaumbær turfboerderij museum bezoeken, dat uit het eind van de 19de eeuw dateert. Vervolg uw route via de hoofdweg naar het plaatsje Blönduós en langs de fjord naar de Laxárdalsheiði pas. Via Skógarströnd naar het Snæfellsnes schiereiland waar u de reis kunt onderbreken in het pittoreske vissersdorpje Stykkishólmur. Vervolgens gaat het langs enkele vissersplaatsjes naar de punt van het schiereiland, waar u uitzicht heeft op de gletsjer Snæfellsjökull (afhankelijk van de weersomstandigheden). Een bezoek aan Arnarstapi wordt van harte aanbevolen. Daar nestelen drieteenmeeuwen op de imposante basaltkolommen. Check in in uw hotel in Búðir.

4

Vandaag rijdt u langs de zuidkant van het schiereiland naar het dorp Borgarnes. Daar kunt u kiezen wat u gaat doen vandaag. Als u meer tijd wilt besteden aan het zien van de  wonderen van de natuur, raden we u een bezoek aan de provincie Borgarfjörður aan. Waar u een aantal mooie plekken kunt bezoeken, zoals Deildartunguhver, de grootste warmwaterbron van IJsland, die 180 liter bijna kokend water per minuut produceert. Ook kunt u een bezoek brengen aan de Hraunfossar watervallen. Over een lengte van 900 meter zijn ontelbare watervalletjes te zien. Dit komt door het poreuze aardoppervlak. Hierdoor komt het water op verschillende plekken uit de aarde of duikt het weer weg. De Hraunfossar worden daarom ook wel de lavawatervallen genoemd. Vervolgens gaat u verder langs de Hvalfjörður fjord naar Reykjavík(400 kilometer). U kunt dit ook overslaan en rechtstreeks van Borgarnes naar Reykjavík rijden als u meer tijd in de hoofdstad wilt besteden. In beide gevallen kunt u de late namiddag gebruiken om de beroemde Blue Lagoon te bezoeken en een duik te nemen in het blauwe, warme mineraalwater. Net buiten Reykjavik is het ook mogelijk om in de middag te gaan paardrijden. Overnachting in Reykjavik.

5

Een rit naar Þingvellir Nationaal Park, waar in vroeger tijden het parlement is gesticht. Deze plek is ook geologisch bijzonder interessant, je kunt hier door één van de grote scheuren lopen. Vervolg de reis over de Lyngdalsheiði pas naar het dorpje Laugarvatn en hiervandaan naar de regio van de Geysir, waar de befaamde Strokkur elke 5 minuten een kolom water hoog in de lucht spuit. Breng daarna een bezoekje aan de Gullfoss, één van de mooiste watervallen in IJsland. Hiervandaan volgt u de zuidkust in oostelijke richting, waarbij u een stop kunt maken in Seljalandsfoss. Overnachting in een klein, maar bijzonder charmant plattelandshotel.

6

’s Ochtends kunt u een kijkje gaan nemen bij de Skógafoss waterval en in het interessante Skógar museum. Vervolgens gaat de reis naar de Dyrhólaey vogelrots (mogelijk na 25 juni) waar u tot midden augustus papegaaiduikers kunt bewonderen en u kunt een kijkje nemen in het dorpje Vik. Daarna een tocht over de vlaktes van Mýrdalssandur naar Kirkjubæjarklaustur en vervolgens rijdt u verder oostwaarts. Onderweg kunt u even stoppen bij de basaltkolommen van Dverghamrar en bij de pittoreske kapel van Núpsstaður. Tenslotte arriveert u in het Skaftafell Nationaal Park. Daar moet u echt wat langer blijven. Een wandeling naar de Svartifoss waterval (anderhalf uur, heen en terug) is een must! De laatste highlight van de dag is het gletsjermeer Jökulsárlón. In deze grote lagune drijven immense ijsbergen. U kunt zelfs een korte boottrip maken langs de ijsbergen, zodat u ze van dichtbij kunt bewonderen. Na deze stop rijdt u verder naar uw overnachtingsaccommodatie in de regio rond Höfn.

7

’s Ochtends kunt u een trip met sneeuwscooters maken op de gletsjer Vatnajökull. Verder een rustige dag, u rijdt langs de oostelijke fjorden door een liefelijk landschap. Een tip: bezoek het Steen Museum van Petra in het leuke dorpje Stöðvarfjörður. Daar kunt u in de tuin en in de woning de mooiste, glinsterende halfedelstenen van IJsland bewonderen. Na een tocht langs de fjorden rijdt u over de Fagridaular pas naar Egilsstaðir, de belangrijkste plaats van het oosten van IJsland (met een fantastisch zwembad)! Overnachting in of bij Egilsstaðir, (150 km).

8

‘s Ochtends een rit van 30 km naar Seyðisfjörður om daar de ferry te nemen.

De luxe accommodatie is alleen beschikbaar voor de speciale Boutique routes, omdat deze routes zijn opgezet rond de beste hotels in het land. We gebruiken meestal hotels voor deze rondreis, maar er zijn ook een paar boerderijen met een geheel eigen sfeer. In alle gevallen is de accommodatie van goede standaard. Het ene hotel  kan klein en heel persoonlijk zijn, terwijl een ander hotel speciaal is door de prachtige omgeving, een derde hotel tenslotte heeft soms extra luxe voorzieningen.

Let op: In verband met de beschikbaarheid van de accommodaties bestaat de mogelijkheid dat de reis in omgekeerde volgorde wordt gedaan.