mei t/m september
Vertrekdatum
1 week rondreis
Reisduur
IJsland 🇮🇸
Bestemming

OFFERTE AANVRAGEN

Een korte maar zeer uitgebreide tour, die heel wat rijden betekent: een totaal van 1800-2000 km. De route is een rondje IJsland, voornamelijk de cirkelweg, waardoor u in de gelegenheid bent veel van de meest spectaculaire bezienswaardigheden van IJsland te bewonderen: het meeste van IJsland in de kortst mogelijke tijd!

Overtocht Denemarken – IJsland v.v.

Hut met eigen douche/toilet

Auto (l. max. 5.00m, h. max. 1.90m)

2-persoonskamer met douche/toilet in hotels, guesthouses of boerderijen tijdens de rondreis op IJsland

Ontbijt tijdens de rondreis

Routebeschrijving rondreis op IJsland

Wegenkaart IJsland

OFFERTE AANVRAGEN

Prijsindicatie per persoon, wanneer 2 personen samen reizen:

Zomer vaarschema (juni/juli/augustus):

Vertrek uit Denemarken op dinsdag
Vertrek uit IJsland op donderdag

Overtocht + 7 nachten op IJsland: vanaf € 2039,00 per persoon

Herfst vaarschema (september/oktober):

Vertrek uit Denemarken op zaterdag
Vertrek uit IJsland op woensdag

Overtocht + 8 nachten op IJsland: vanaf € 1709,00 per persoon

OFFERTE AANVRAGEN

Highlights of Iceland, 1 week

6, 7, 8 of 9 nachten afhankelijk van het seizoen

Accommodatie: Hotels, guesthouses of boerderijen

Onderstaand treft u een voorbeeld aan van de rondreis op IJsland. Onze agent maakt voor elke reiziger een eigen reisprogramma gebaseerd op dit voorbeeld. Een aantal weken na boeking ontvangen wij het voorlopige programma welke wij per mail toesturen. Bij de reisbescheiden ontvangt u de definitieve versie per post.

1

Na aankomst in Seyðisfjörður rijdt u naar Egilsstaðir. Onderweg passeert u een aantal watervallen die u uiteraard kunt bekijken. Na het bezoek aan Egilsstaðir rijdt u verder, door de Skriðdalur vallei en over het gebergte Breiðdalsheiði, naar de Breiðdalur vallei. Als alternatief voor deze route kunt u langs de oostelijke fjorden rijden met een bezoek aan het ‘Petra Stone Museum’. Na dit bezoek rijdt u over de kronkelende wegen via het dorpje Djúpivogur naar Höfn, een belangrijke vissershaven. U overnacht in deze regio.

2

U start de dag met een rit naar Jökulsárlón, een lagune bij een gletsjer waarin ijsbergen ronddrijven. U kunt hier een rondvaart maken. Hierna raden we u aan een bezoek te brengen aan het Skaftafell National Park en een wandeling (1½ uur) te maken naar de Svartifoss waterval voordat u de reis hervat. Gedurende de reis naar de zuidkust passeert u Skeiðarársandur, een uitgestrekte vlakte van zwart zand aan de rand van een gletsjer. Hierna heeft u de mogelijkheid een stop te maken bij de kleine kapel van Núpsstaður en verderop bij de basaltkolommen van Dverghamrar. Onderweg naar het dorp Vík passeert u het dorp Kirkjubæjarklaustur en de uitgestrekte vlakte Mýrdalssandur. Vlakbij Vík is het mogelijk (na 25 juni tot half augustus) de Dyrhólaey klif op te rijden om papegaaiduikers te zien. U overnacht hier in de omgeving.

3

Wij raden u aan een bezoek te brengen aan het Skógar folk museum en de Skógafoss waterval voordat u verder rijdt langs de zuidkust. Neem ook de tijd voor een bezoek aan Seljalandsfoss, een schitterende waterval die zeer speciaal is: u kunt er achterlangs lopen als u het niet erg vindt nat te worden. Verder bezoekt u vandaag ook de hoogtepunten van IJsland: de Gullfoss waterval – die door velen tot de mooiste van IJsland gerekend wordt – en het hete bronnengebied Geysir met de beroemdste geiser Strokkur die bijna elke 5 minuten een kolom kokend water van vele meters omhoog spuit. Daarna rijdt u naar het Nationaal Park ´Þingvellir´. Hier is in 930het eerste parlement van IJsland gesticht. Dit gebied is ook van geologisch belang, omdat het direct op de Mid-Atlantische rug ligt, tussen de Amerikaanse en Europese aardkorstplaten in. Daarom zijn er vele kloven te vinden in Þingvellir. U overnacht in de regio Selfoss.

4

In de ochtend rijdt u naar Reykjavík oor een bezoek aan deze markante stad. Als u zin heeft, is het ook mogelijk om in de middag naar de Blue Lagoon te rijden voor een duik in het geothermische, hete water. Tegen het eind van de middag rijdt u naar Borgarfjörður voor de overnachting.

5

Vandaag is het mogelijk om de Hraunfossar watervallen, het dorp Reykholt en Deildartunguhver, de grootste warmwaterbron van IJsland te bezoeken. Hierna rijdt u verder naar het noorden, langs de krater Grábrók (die u kunt beklimmen voor een schitterend uitzicht over het gebied) en over de Holtavörðuheiði om de provincie Húnavatnssýsla, vooral bekend vanwege de landbouw, te bereiken. De provincie Skagafjörður geldt als dé regio voor paardenfokkerij. U kunt een bezoek brengen aan de turfboerderij Glaumbær, die nu een museum is. Daarna rijdt u via Öxnadalsheiði (550 meter hoogte) naar Akureyri, de belangrijkste stad van het noorden van IJsland. Totale afstand 290-390 km. De overnachting vindt plaats in Akureyri of omgeving.

6

s Ochtends rijdt u via de Goðafoss waterval, één van de meest indrukwekkende van IJsland, naar het meer Mývatn. U verblijft hier voor de rest van de dag. Wij raden u aan een bezoek te brengen aan de pseudokraters van Skútustaðir, het Dimmuborgir lavalabyrint, waar vreemde lava formaties bescherming bieden aan vele soorten vegetatie, de indrukwekkende solfataren in Námaskarð, waar kokende modderpoelen en kleurrijke zwavelafzettingen een onvergetelijke indruk maken, de vulkaan Hverfjall die u kunt beklimmen en Grjótagjá of Stóragjá, een smalle kloof, die gevuld is met heet water. U overnacht in de omgeving van Mývatn.

7

Vandaag rijdt u noordwaarts langs het schiereiland Törnes. U maakt een stop in het vissersplaatsje Húsavík waar u deel kunt nemen een walvissafari of een bezoek kunt brengen aan het walvismuseum. Daarna rijdt u verder naar Ásbyrgi, een kloof in de vorm van een hoefijzer, waar de 100 meter hoge rotsformaties bescherming bieden aan een klein bos. Een ander hoogtepunt vandaag is de waterval Dettifoss, Europa´s machtigste met een hoogte van 44 meter! Geen enkele andere waterval verplaatst zoveel water als deze. U kunt dichtbij de waterval komen door een wandeling te maken over het rotsachtige pad. Hierna rijdt u oostwaarts via Grímsstadir en de hoogvlakte Möðrudalsheiði. Na dit alles rijdt u door het dal Jökuldalur naar Egilsstaðir, het belangrijkste stadje van Oost-IJsland. U overnacht in Egilsstaðir of Seyðisfjörður.

8

Alweer de laatste dag op IJsland. ´s Ochtends rijdt u naar Seyðisfjörður. U vertrekt in de middag met M/S Norröna van Smyril Line.

Let op: In verband met de beschikbaarheid van de accommodaties bestaat de mogelijkheid dat de reis in omgekeerde volgorde wordt gedaan.